Uppdaterad 24 augusti 10:50

24 augusti 00:23, Vapenlagen, Järfälla

Flera personer hört smällar i centrala Kallhäll. Ett antal hylsor hittas men ingen person har skadats. En person är gripen som misstänkt.

Polis har jobbat i Kallhäll under natten för att säkra spår och leta etfter gärningsperson/er. I arbetet har en misstänkt gripits och är i nuläget misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

Tekniker har arbetat för att säkra spår i Kallhälls centrum. 

Polisen har i samband med insatsen hittat en kartong med okänt innehåll som hanteras som ett misstänkt farligt föremål. Platsen har därför spärrats av och ett antal boende i området har evakuerats tidigt på morgonen.

Nationella bombskyddet arbetar med att ta reda på vad det är i den aktuella kartongen och tills de är klara kommer avspärrningar att kvarstå.

Uppdatering kl 07.20
Skotten verkar ha riktats mot en lokal och ingen person har varit i den aktuella lokalen. Polis har under natten också arbetat med vittnesförhör och teknisk undersökning för att säkra spår. 

Nationella bombskyddet arbetar vidare med att säkra det misstänkt farliga föremålet och strax efter klockan 7 på morgonen har trafiken på Källtorpsleden kunnat släppas på medan Kallhällsleden är fortsatt avspärrad. 

Uppdatering kl 07.40
De personer som under tidig morgon evakuerats från sina bostäder till en skola i närheten får nu gå tillbaka till sina lägenheter.

Avspärrningarna minskas också men kvarstår i vissa delar.

Uppdatering kl 10.00
Det är fortsatt mindre avspärrningar i Kallhälls centrum och en teknisk undersökning av olika platser i området pågår. Utredningsarbetet med att ta reda på mer fortsätter.

Nationella bombskyddet har tagit hand om det misstänkt farliga föremålet och det är ännu inte känt vad det var för föremål - besked om det kan ta tid.

Uppdatering klockan10:45

Den man som greps har förhörts. Förhöret har presenterats för en åklagare som har tagit beslut om att mannen ska vara anhållen. Den misstänkte mannen är i 20-årsåldern och frihetsberövades i en annan kommun i Stockholms län.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.