24 augusti 07:53, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:05 Trafikbrott, Kramfors:
Bilförare i Björsta får ordningsbot för att ha kört utan föreskriven belysning.

22:50 Narkotikabrott, Sundsvall:
Vid kontroll av en man i Stenstan påträffas misstänkt narkotika. Förhör hålls och en anmälan gällande narkotikabrott (innehav) upprättas. Ärendet hanteras med arbetsmetoden ”Snabbare lagföring”.

23:01 Misshandel, Sundsvall:
Polis larmas till Nacksta med anledning där det uppges vara bråk med flera personer inblandade. När patruller kommer till platsen är det lugnt. Tre anmälningar gällande misshandel upprättas. Det finns inga uppgifter om att någon av de inblandade ska ha behövt vård. Ingen är frihetsberövad i ärendet.

00:47 Olaga intrång, Sundsvall:
Polisen kontaktas angående ett misstänkt inbrott i ett förråd på Södermalm. Polispatruller beordras till platsen. Två kvinnor påträffas. De misstänks för olaga intrång. En av kvinnorna misstänks även för ringa narkotikabrott (eget bruk) samt grovt brott mot knivlagen. Förhör hålls och anmälningar upprättas.

01:53 Tillgrepp av fortskaffningsmedel, Sundsvall:
Polisen kontaktas angående en bilstöld på Södermalm. Två kvinnor uppges ha stulit en bil och kört iväg. Varken bilen eller kvinnorna påträffas. En anmälan upprättas.

03:12 Olovlig körning, Örnsköldsvik:
Vid kontroll av en personbil framkommer att föraren är minderårig och inte har behörighet att köra bil. En anmälan gällande olovlig körning upprättas. Bilägaren misstänks för tillåtande av olovlig körning.

03:13 Stöld genom inbrott, Härnösand:
Polispatrull beordras till Kronholmen med anledning av ett misstänkt inbrott på en båt. Okänd gärningsperson har tagit sig in i båten, men är inte kvar när patrull kommer till platsen. Det är oklart om något/vad som är tillgripet. En brottsplatsundersökning genomförs och en anmälan upprättas.

Övrigt:
Polisen har även under natten utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.