24 augusti 08:22, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:43 Brand, Kiruna:
Larm om brand i en husvagn i centrala Kiruna. Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon skadats i samband med branden. Brandorsaken är oklar och platsen spärras av för teknisk undersökning. En anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättas.

02:21 Trafikolycka, Jokkmokk:
Larm om trafikolycka på E45, söder om Jokkmokk. Ett fordon har kört av vägen. En person klagar på nacksmärta och förs med ambulans till sjukvård. Fordonet tas i beslag för teknisk undersökning.

03:53 Inbrott, Kiruna:
Polispatruller beordras till centrala Kiruna med anledning av ett misstänkt inbrott på en förskola där ett larm har gått. En man i 40-årsåldern grips i området. Förskolan söks igenom. Oklart om något/vad som är tillgripet. Förhör hålls och en anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas.

06:23 Skadegörelse, Piteå:
Polispatrull beordras till centrala Piteå där en man i 40-årsåldern uppges ha gjort åverkan på en myntautomat. Platsen dokumenteras, förhör hålls och en anmälan gällande skadegörelse upprättas.

Övrigt:
Polisen har även under natten utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.