24 augusti 17:00, Polisinsats/kommendering, Gotland

Mellan torsdag till lördag ska Slite och viss omkringliggande terräng övervakas med polisens UAS - Unmanned Aircraft System (drönare).

Slite3.JPG

Syftet med aktuell kamerabevakning är att förebygga, förhindra och avslöja brott, avbryta pågående brott, underlätta och möjliggöra utredning och bevisning av inträffade brott, ge bättre förutsättningar för att på ett effektivt sätt leda och fördela de polisiära resurser som finns att tillgå, öka tryggheten samt vara ett komplement till den traditionella polisverksamheten.

Syftet är även att förebygga, förhindra och upptäcka störningar av allmän ordning och säkerhet och att begränsa verkningarna av sådana störningar.

Kamerabevakningen genomförs från torsdagen den 25 augusti, klockan 06:00 till och med lördagen den 27 augusti, klockan 23:59.

Över denna bevakning har Polismyndigheten fattat ett särskilt beslut enligt KBL - Kamerabevakningslagen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.