25 augusti 07:58, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 60-tal ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits (se nedan). Två personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:29 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Slottsgatan i Jönköping uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 45-årsåldern fick följa med polisen för provtagning samt förhör. 

23:16 Polis larmades till en mindre ort utanför Nässjö med anledning av bråk i en bostad. När polis anlänt greps en man i 45-årsåldern, misstänkt för misshandel i relation samt barnfridsbrott. Målsägande, en kvinna i 45-årsåldern, ska inte ha behövt ambulansvård för sina skador. 

05:20 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 32 utanför Marbäck, Aneby, med anledning av en trafikolycka. En personbil och en lastbil ska vara inblandade i en sidokollision. Nä polis anlänt till platsen visade det sig att föraren av personbilen, en kvinna i 60-årsåldern, fått följa med ambulans till sjukhus. Oklart skadeläge. Polisen kommer utreda orsaken till olyckan. Alla inblandade personer har inte hörts än. 

05:45 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Halmstadsvägen i Värnamo uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 25-årsåldern fick följa med polisen för provtagning samt förhör. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

* I dag är presstalespersonerna på möte 09:30-15:00. Under den tiden svarar personal på regionledningscentralen, i mån av tid. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.