25 augusti 07:58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Sex personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

05:30 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till E4:an i höjd med Vikingstad, Linköping, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört in i mitträcket. Polis på plats kommer skriva en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott. Bilen behövde bärgas från platsen. Polisens presstjänst har inga uppgifter om att föraren, en man i 20-årsåldern, ska ha behövt vård. 

06:57 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Torvingegatan i Linköping med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist och motorcyklist ha kolliderat. När polis anlänt till platsen visade det sig att föraren av motorcyklisten hade förts till sjukhus med ambulans, vaken och talbar. En polispatrull kommer prata med inblandade parter. I nuläget är det oklart om det finns någon brottsmisstanke eller ej. 
Uppdatering 08:02 En anmälan om trafikolycka kommer skrivas för att utreda orsaken. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

* I dag är presstalespersonerna på möte 09:30-15:00. Under den tiden svarar personal på regionledningscentralen, i mån av tid. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.