Uppdaterad 26 augusti 07:22

25 augusti 18:22, Skottlossning, Haninge

En man i Haninge centrum har skjutits och träffats med flera skott. Han har ådragit sig livshotande skador. En polisinsats pågår.

En brottsutredning om mordförsök har inletts av polis. Brottsplatsen har spärrats av och ska inom kort undersökas av kriminaltekniker. Gärningsmannen sprang från platsen efter det att skotten hade avlossats.

Pendeltågstrafiken är tillfälligt avstängd mellan Skogås och Haninge p g a vissa sök på banområden.

Uppdatering klockan 20:10

Alla stopp i pendeltågtrafiken är hävda. Brottsplatsundersökningen genom kriminaltekniker och specialsökhundar pågår. Ett flertal personer som gjort olika typer av iakttagelser har förhörts. Poliser som söker efter misstänkta personer har genomfört ett flertal personkontroller.

Uppdatering klockan 21:00

Mannen som är i 25-årsåldern har till följd av sina skador avlidit. Anhöriga har underrättats. Brottsrubriceringen är från och med nu mord. Ännu har ingen misstänkt person gripits.

Uppdatering 26/8 kl 07:15 

Ingen är gripen för mordet. Avspärrningarna på brottsplatsen är hävda.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.