26 augusti 05:59, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

En sammanfattning av nattens händelser i länet.

23.50 Rån, Valand, Göteborg. En man kontaktar polis och uppger att han blivit rånad på sina skor ombord på treans spårvagn. En okänd man har genom att hota honom tvingat till sig skorna. Polis åker hem till mannen och tar uppgifter till en anmälan gällande rån. 

00.12 Brand, Stenstorp, Falköping. Polis och räddningstjänst skickas till Stenstorp, där en parkerad bil brinner. Räddningstjänst släcker branden, och en anmälan om skadegörelse genom brand skrivs. Det finns ingen misstänkt.

01.43 Stöld genom inbrott, Stora Badhusgatan, Göteborg. Polis skickas till Stora Badhusgatan, varifrån ett kameralarm inkommit från en byggfirma. Två personer syns inne i byggnaden, och dessa, två män, anträffas när polis anländer. De båda männen har då kommit ut från byggnaden och är på väg att lämna. De båda männen grips som misstänkta för stöld genom inbrott. 

02.32 Stöld genom inbrott, Landshövdingegatan, Mölndal. Polis skickas till platsen efter att ett kameralarm inkommit från en byggarbetsplats. En person har försökt att ta sig in i en container med verktyg, men lämnar platsen innan polis anländer. Polis söker i området med hund, men den misstänkte anträffas inte. Det är okänt om något gods tillgripits.

02.42 Misshandel, Järntorget, Göteborg. Polis skickas till Järntorget, där tre till fyra män uppges att bråka inne på en snabbmatsrestaurang. Polis upprättar anmälan och motanmälan mellan tre av männen. En av dem, en man i 35-års ålder, förs med ambulans till sjukhus. Det är okänt vad som ligger bakom händelsen. 

03.57 Rån, Brämaregården, Göteborg. En man uppger att han blivit hotad med kniv och rånad av tre personer med ansiktsmask. Polis möter upp mannen och tar uppgifter till en anmälan om rån. Det är okänt vad för tillhörigheter mannen blivit rånad på.

04.17 Brand, Allhelgonagatan, Göteborg. Polis och räddningstjänst skickas till Kortedala Norra där en bil brinner. Branden sprider sig även till ytterligare en bil. Räddningstjänst släcker, och polis skriver en anmälan skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt för händelsen.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.