26 augusti 08:02, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. Två personer har gripits (se nedan). Två personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01:44 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Hagarydsgatan i Nässjö med anledning av en brand i en villa. Branden ska ha börjat i källaren och därefter spridit sig. Polispatrull har varit på platsen och konstaterat att det inte finns någon misstanke om brott. Det ska ha börjat brinna i en torktumlare. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. 

03:53 Polis larmades till en bostad i Ekhagen, Jönköping, med anledning av ett pågående inbrott i ett garage. När polis anlänt till platsen försökte två misstänkta gärningspersoner springa därifrån men båda två fångades in snabbt. Männen, i 30-årsåldern, greps misstänkta för stöld genom inbrott. Gripandet skedde klockan 04:06. Duon ska ha brutit sig in i garaget och in i minst en bil men det är oklart för polisens presstjänst vad/om de fått med sig något gods. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, psykisk ohälsa, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.