26 augusti 08:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 90-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Sex personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och sex personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00:34 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Nyköpingsvägen i Åby, Norrköping, med anledning av en brand i en container. Polis på plats kommer skriva en anmälan om skadegörelse genom brand. Spridningsrisken ska ha varit minimal.  

05:50 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till länsväg 1173 utanför Skedevi, Finspång, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört av vägen och hamnat på taket. När polis anlänt till platsen stängdes vägen av i båda riktningarna under räddningsarbetet. Föraren, en man i 40-årsåldern, fick följa med ambulans till sjukhus. Frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården. Polisen kommer utreda orsaken till olyckan. Personen som var inblandad har inte förhörts av polis i än. 

06:57 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till rondellen vid Arkösundsvägen/Söderleden i Norrköping med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en lastbil ha börjat brinna. När polis anlänt till platsen visade det sig att något däck börjat ryka. Föraren var oskadd och det ska inte ha varit någon större trafikpåverkan. Polispatrull lämnade platsen utan någon ytterligare åtgärd. Det finns alltså ingen misstanke om brott. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.