27 augusti 07:16, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens ärenden klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har fem personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, en av dem misstänks också för ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Utöver nedanstående ärenden har polisen utfört kontroller av personer och fordon som inte har lett till någon misstanke om brott.

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

00:01 Hot mot tjänsteman, Umeå
Polisen beordras till en krog i Umeå då väktare hör av sig om att en aggressiv man befinner sig på platsen. Polisen pratar med de inblandade och tar upp en anmälan om hot mot tjänstman. 

00:55 Förargelseväckande beteende, Skellefteå
Polisen uppmärksammar en man som urinerar utomhus i centrum. Ordningsbot utfärdas för förargelseväckande beteende genom offentlig urinering.

01:08 Förargelseväckande beteende, Lycksele
Ordningsbot utfärdas till en fordonsägare för förargelseväckande beteende genom att föra oljud på allmän plats genom att spela musik.

01:17 Trafikkontroll, Skellefteå
Polisen har haft en trafikkontroll på Torsgatan, Morön i Skellefteå. 20 fordon kontrollerades och samtliga var utan anmärkning.

01:48 Olaga hot, Skellefteå
Polisen beordras till en krog i centrum med anledning av att uppgifter inkommer om ett bråk. Förhör hålls och en anmälan om olaga hot upprättas.

01:52 Förargelseväckande beteende, Lycksele
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Grubbgatan i centrum. Ordningsbot utfärdas till en passagerare för förargelseväckande beteende genom att föra oljud på allmän plats genom att spela musik.

02:35 Grovt rattfylleri, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollera en personbil i centrum. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet. Han grips misstänkt för grovt rattfylleri. Efter förhör ska åklagare besluta om han ska anhållas eller släppas på fri fot.

Övrigt: Under natt och morgon har två viltolyckor inrapporterats till polisen, en med älg har skett på E4 Djäkneboda, Robertsfors, samt en med rådjur i Risbäck, Dorotea. Inga personskador har uppstått.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.