27 augusti 07:56, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Här följer ett urval av nattens händelser.

22:12, misshandel, Göteborg
På Skånegatan blir en patrull blir invinkad av två personer. Det har varit något bråk och patrullen upprättar en anmälan om motanmälan gällande misshandel. Inga uppgifter om personskador.

22:34, misshandel, Göteborg
Vi får larm om att en aggressiv man har gjort utfall mot en annan man på moped. Det ska ha skett vid en restaurang på Gamla flygplatsvägen. Mannen ska enligt uppgift jaga andra personer på mopeder i anslutning till platsen. Han går sedan in på restaurangen, där det uppstår tumult och slagsmål. Patrull kommer fram. Mannen har lämnat. Inga uppgifter som skador. En anmälan om misshandel är upprättad.

22:38, rån, Göteborg
En man tar sig in till en äldre mans bostad genom en altandörr. Mannen knuffar till den äldre mannen, tar hans mobiltelefon och lämnar platsen. Något senare kommer en annan person tillbaka med telefonen. Inga uppgifter om skador eller ambulansbehov. En anmälan om rån är upprättad.

23:10, stöld, Alingsås
Ett gäng ungdomar kommer fram och bråkar med några andra ungdomar vid en skatepark på Gamla Vänersborgsvägen. En av ungdomarna tar en högtalare och sedan lämnar de platsen i olika riktningar. Polis kommer till platsen. De anträffar en gärningsperson med en högtalare. De upprättar en anmälan om stöld.

00:24, misshandel, Trollhättan
Några ungdomar bråkar utanför en restaurang på Kungsgatan. Polis kommer till platsen. En person omhändertas för berusning och är samtidigt misstänkt för misshandel. Inga uppgifter om personskador eller ambulansbehov.

00:54, rattfylleri, Skövde
En patrull stoppar en moped på Skaravägen. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för rattfylleri.

01:58, rån, Göteborg
En person blir rånad på sin guldkedja på Östra Hamngatan. Gärningspersonen ska även slagit till ytterligare en person i samband med rånet och sedan sprungit i riktning mot Kyrkogatan. Polis larmas till platsen. Ingen gärningsperson anträffas. En anmälan om rån är upprättad.

04:19, försök till mord, Göteborg
Vi får larm om att en person har blivit knivskuren vid Vasaplatsen. Polis och ambulans larmas till platsen. Mannen är vaken och talbar. Han förs till sjukhus i ambulans. Polis spärrar initialt av platsen och söker bland annat med hund. Ingen gärningsperson anträffad. En förundersökning gällande försök till mord är inledd.

05:11, rån, Göteborg
En man hoppar in i en taxi. Mellan Gårda och Mölndal uppger chauffören att han ska hämta upp två personer till. De två personerna hoppar in och blir sedan hotfulla mot mannen. En av personerna hotar mannen med kniv och de tilltvingar sig hans bankomatkort samt kod, innan han sedan blir avsläppt. Han larmar polis och en patrull möter upp. De skriver en anmälan om rån samt övergrepp i rättssak. Inga uppgifter om fysiska skador.

Misshandel i relation, polisområde Skaraborg
Vi får in ett larm om att en kvinna har blivit misshandlad av sin sambo. Hon ska enligt uppgift fått slag i ansiktet och blivit skallad. I bostaden finns även ett antal barn, som bevittnat händelsen. Polis och ambulans larmas till den aktuella adressen. Mannen grips misstänkt för misshandel, barnfridsbrott samt olaga hot. Kvinnan förs till sjukhus i ambulans.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.