Uppdaterad 27 augusti 14:14

27 augusti 08:44, Skadegörelse, Tierp

Stor antal fartkameror vandaliserade och tillgripna.

Ett stort antal fartkameror har utsatts för skadegörelse på länsväg 292 mellan Tierp och Österbybruk. Enligt en förbipasserande, som kontaktade polisen, ska skåpen vara öppna och sladdar ska hänga ut från dem.

Strax senare inkommer samtal från ännu en förbipasserande om ytterligare vandaliserade fartkameror. Den här gången på sträckan mellan Gimo och Hargshamn, även det på länsväg 292.

Initalt utreddes händelsen som skadegörelse, men efter att polisen varit på plats visar det sig att fartkamerorna har tillgripits och ärendet utreds därför som grov stöld med tanke på det höga värdet.

Uppdatering, kl 14:13

På sträckan mellan Hargshamn och Gimo har ytterligare tre kameror tillgripits. Totalt har 11 fartkameror tillgripits längs sträckan Tierp och Hargshamn på länsväg 292.

Polisen är intresserad av allmänhetens iaktagelser. Du som har sett någonting som du tror kan kopplas till stölderna uppmanas ringa polisen på 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.