28 augusti 07:55, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Här följer ett urval av nattens händelser.

22:06, knivlagen, Göteborg
En ordningsvakt omhändertar en man för brott mot knivlagen vid Landvetter resecentrum. En patrull åker dit och tar upp en anmälan om grovt brott mot knivlagen.

22:32, rattfylleri, Borås
En patrull stoppar en bil på Bergsslenagatan. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för rattfylleri.

22:34, misshandel, Grästorp
Vi får larm om att en man har blivit misshandlad på Södergatan. Han ska enligt uppgift blivit knuffad och blöder från huvudet. Ambulans och polis åker till platsen. Mannen är inte allvarligt skadad, men följer med ambulans för kontroll. Patrullen upprättar en anmälan om misshandel.

01:09, rattfylleri, Mölndal
Vi får in ett larm om att föraren av en personbil har kört in i ett vägräcke vid Mölndalsbro och sedan kört vidare med punktering på ett däck. Föraren parkerar sedan bilen. Patrull åker till platsen. Föraren blåser positivt i ett sållningsinstrument och omhändertas för kontroll misstänkt för rattfylleri.

01:54, misshandel, Mellerud
Vi får larm om ett bråk vid Åsebro. En man har blivit slagen och fått en sprucken läpp enligt uppgift. Polis åker till platsen. En anmälan om misshandel är upprättad. Inget behov av ambulans. Mannen uppger att han själv uppsöker sjukvård för kontroll.

02:04, misshandel, Göteborg
En man blir slagen av en man och en kvinna när han ska kliva på spårvagnen vid Kapellplatsen. Polis och ambulans larmas till platsen. Mannen och kvinnan sprang från platsen. Inga uppgifter om allvarligare skador. En anmälan om misshandel är upprättad.

03:32, misshandel, Göteborg
Vi får larm om att en man har blivit slagen i huvudet med en flaska vi Hotellplatsen. Ambulans och polis åker till platsen. Mannen förs till sjukhus i ambulans. Han är vaken och talbar vid tillfället. Patrullen skriver en anmälan gällande grov misshandel. Ingen misstänkt eller gripen.

Misshandel i relation, polisområde Älvsborg
Vi får larm om att en man har misshandlat sin flickvän genom att bland annat sparkat henne i ansiktet. Polis och ambulans larmas till platsen. Mannen grips misstänkt för misshandel. Inga uppgifter om skadeläget för kvinnan eller om hon är förd till sjukhus.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.