28 augusti 08:25, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Det har varit en normal natt i länet. Nedan följer några av de ärenden som vi har hanterat.

Skadegörelse, Älvdalen kl. 00.54

En eller flera okända personer har skurit sönder däcken till ett fordon som ägs av Älvdalens kommun. Händelsen skedde i Särna. Polisen skriver anmälan om skadegörelse.

Rattfylleri, Avesta kl. 03.50

En bilist är misstänkt för rattfylleri efter att ha kört bil i Karlbo. Då polisen skulle stoppa hans bil stannade föraren bilen men han försökte sen springa ifrån polisen som dock fick tag i honom och han får åka med för provtagning. Föraren, en man i 30-årsåldern, är så påverkad av alkohol att han blir omhändertagen för LOB efter provtagningen.

Skadegörelse, Falun kl.05.30

Det har brunnit i parkerade bilar i Bojsenburg. Polisen kan i nuläget inte se någon naturlig förklaring till att det har börjat brinna och man skriver en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt.

Utöver detta har vi bland annat hanterat tre ärenden gällande misstänkt ringa narkotikabrott, 11 ärenden gällande LOB, ett ärende gällande viltolycka utan personskada och ett ärende gällande psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.