Uppdaterad 28 augusti 20:02

28 augusti 17:00, Polisinsats/kommendering, Solna

Då fotbollsmatchen på Friends arena var färdigspelad attackerade supportrar varandra. Polisen har inlett två utredningar om våldsamt upplopp

Brotten skedde inne på arenan och supportrar har använt grovt våld och pyroteknik. Arrangören klarade inte av att separera de personer som slogs varför polis fick gå in på läktarna och avbröt den brottsliga verksamheten. Polisen har inte fått rapport om att någon person har skadats allvarligt under upploppen.

Just nu genomför polisen en identifieringsprocess i de båda brottsutredningar som har inletts. Det finns mycket filmer från bland annat övervakningskameror som har fångat skeenden på läktarna. Ett antal supportrar ska  förhoppningsvis kunna identifieras under detta dygn.

Uppdatering klockan 19:00

Ett 100-tal supportrar har omhändertagits i Årsta efter det att ett nära förestående slagsmål har lyckats avstyras av polis. I Årsta har även parkerade bilar slagits sönder och det bedöms vara en del i konflikten mellan supportrar.

De hundra personerna identifieras och filmas för att det i efterhand ska kunna konstateras om de har varit deltagare i upploppen på Friends arena.

De omhändertagna personerna avlägsnas nu tyill olika platser i bussar.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.