Uppdaterad 29 augusti 08:12

29 augusti 07:53, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Sedan 22:00 igår kväll har polisens regionledningscentral hanterat 44 ärenden som rör Södermanlands län. Ingen har gripits för brott under natten. Tre personer har omhändertagits med anledning av fylleri eller av annan anledning. Två personer greps efter en brand tidigare på kvällen, se notis nedan.

19:59 SOS larmade polis, ambulans och räddningstjänst till ett behandlingshem i Salsta, Flens kommun, med anledning av en brand i fastigheten. Det brann kraftigt och polisens uppgift initialt var att vara räddningstjänsten behjälplig på platsen genom att till exempel se till att obehöriga personer ej kom fram till branden. Brandplatsen spärrades av. På platsen uppstod misstanke om att två flickor i tonåren (över 15 år) kunde misstänkas för inblandning i branden. De greps misstänka för mordbrand och anhölls av åklagare under natten. Ingen person kom till skada i branden. Brottsplatsundersökning kommer att ske när brandplatsen har svalnat. 


-

03:50 Polisen fick samtal från en bilförare som hade väjt för ett djur på riksväg 53 vid Ärla. I samband med det hade han kört in i mitträcket. Bilen och räcket skadades. Inga personskador och ingen misstanke om brott. Föraren ställde bilen vid sidan av vägen och kommer själv att ordna med bärgare under måndagen. Polisen var på plats och flyttade bilens varningstriangel en bit då den står strax efter en kurva.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.