Uppdaterad 29 augusti 12:35

29 augusti 07:54, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:06 Rattfylleri, Skellefteå
Polis beordras norr om Skellefteå med anledning av misstänkt rattfylleri. Föraren, en man i 30-årsåldern, får följa med för provtagning och förhör. Han saknar körkort och misstänks för olovlig körning alternativt grov olovlig körning, ringa narkotikabrott, eget bruk, samt rattfylleri. Bilnyckeln omhändertas för att hindra fortsatt trafikbrottslighet.

04:06 Brand, Umeå
Polis beordras till Brattby med anledning av brand i byggnad. Det är oklart hur branden uppstått och en förundersökning gällande misstänkt mordbrand inleds. Platsen spärras av för senare undersökning. I nuläget finns ingen misstänkt. Uppdatering måndag, klockan 12:35: Sedvanliga utredningsåtgärder, såsom förhör, hålls under dagen. En teknisk undersökning kommer att genomföras när omständigheterna på brandplatsen så medger.
Ingen person uppges ha bott i huset vid tidpunkten för branden.
I övrigt finns i nuläget ingen ytterligare information att lämna.

En viltolycka på E12 i trakten av Lillsele, Lycksele kommun, har anmälts till polisen under morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.