29 augusti 21:46, Åldringsbrott, Strängnäs

Åldringsbrott i Strängnäs

 18:50 En Strängnäskvinna i 90-årsåldern blev uppringd av en misstänkt gärningsman som utgav sig för att vara polis. Mannen påstod att kvinnan var utsatt för ett försök att lura henne på pengar och att hon därför skulle få hjälp. Den målsägande kvinnan ombads att lägga sitt bankkort i ett kuvert som skulle hämtas på plats.

Kuvertet hämtades och dessvärre kunde en misstänkt gärningsperson strax efteråt ta ut pengar från kontot.

Polisen understryker att inga banker arbetar på det sättet och att personer som får telefonsamtal på liknande sätt gärna bara kan lägga på luren.

Detta sätt att utsätta äldre människor för brott är givetvis helt förkastligt och ofta skamfullt för de drabbade trots att de själva inte gjort något fel.

Polisen är tacksam för samtal ifrån andra personer som kan ha drabbats eller har gjort iakttagelser. Tillsammans kan vi, polisen och allmänheten,  sätta stopp för dessa tjuvar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.