03 augusti 07:48, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 30-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen person har gripits. Två personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. Det ärende som sticker ut: 

05:48 Polis larmades till Hemvärnsvägen i Gnosjö med anledning av att en inringare sett två personer lasta in saker i en bil och då misstänkt någon form av stöld. När polispatrull anlänt till platsen omhändertogs två personer, en kvinna i 45-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern. De är båda misstänkta för stöld samt ringa narkotikabrott för eget bruk. Stöldgodset ska bland annat ha varit metallen koppar. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, en viltolycka med rådjur, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.