03 augusti 07:48, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Tre personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. Det ärende som sticker ut: 

22:11 Polis larmades till stadsdelen Lambohov i Linköping med anledning av att en man ska ha blivit misshandlad av tre okända gärningspersoner utomhus. När polis anlänt till platsen anträffades en man i 60-årsåldern med näsblod. Mannen fick följa med polispatrull för en kontroll på sjukhuset. En förundersökning om misshandel har inletts. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.