03 augusti 09:57, Uppdatering, Borås

Uppdatering skottlossning på Hässleholmen 220802

Polisen har under natten arbetat intensivt med brottsplatsundersökning, vittnesförhör och informationsinhämtning. Arbetet har lett fram till att man under natten hämtat en person till förhör, han är dock släppt och inte att beteckna som misstänkt i ärendet. Ingen person har gripits under natten. Polisen har även tagit del av material från bevakningskameror i området för skjutningen.  

På brottsplatsen har man säkrat spår bl a i form av ett flertal hylsor mm. Med tanke på antalet hylsor så anser polisen att det var ren tur att inte fler personer skottskadades vid tillfället. I övrigt har ett stort antal vittnen hörts och tips inkommit. Polisen kommer att arbeta vidare med detta under dagen. Brottsplatsundersökningen är avslutad.   

De två som skottskadades är två män/pojkar, en född -08. Han vårdas fortfarande på sjukhus med uppges vara lindrigt skadad. Troligen har han skadats av en sk rikoschett, dvs han var troligen inte måltavla för skytten.

Den andra mannen som skottskadades är född -98, även han vårdas fortfarande på sjukhus och hans tillstånd betecknas som allvarligt.

Polisen är i nuläget osäker på om någon av de skadade varit målet för skjutningen. Polisen anser att skjutningen kan kopplas till sk ”gängmiljö” i Hässleholmen.

Polisen kommer under dagen att fortsätta söka information genom dörrknackning och även ha ökad närvaro i området i syfte att öka tryggheten. 

För närvarande finns ingen ytterligare information att lämna ut från den pågående förundersökningen. Den sk särskilda händelsen fortsätter då det gäller polisens arbete.  

Kl 15.00 UPPDATERING

Polisen har under dagen gjort framsteg i utredningen som bl a grundar sig i tips från allmänheten och olika fynd. Det innebär att polisen spärrat och olika platser för att genomföra teknisk undersökning. För närvarande kan polisen inte kommentera vilka tips det handlar om eller vilka fynd man gjort. Ingen person har dock gripits. 

Polisen har genom bl a kamerabilder kunnat få fram uppgifter kring den gärningsman som lämnat platsen. 

Polisen söker av den anledningen vittnen som kan ha gjort iakttagelser under tisdagen i området kring Hässleholmen och Brämhult. Polisen önskar få tips kring en man som varit synligt iklädd rosa jacka med texten ”Foodoora” som åkte på en svart sparkcykel. Detta var den klädsel som gärningsmannen bar då han lämnade brottsplatsen. 

Har du/ni sett den här personen under tisdagen på brottsplatsen eller i dess närhet är vi intresserade att komma i kontakt med dig. Även iakttagelser före tillfället för brottet som inträffade strax efter kl 19.00 är intressant. 

De båda skottskadade befinner sig fortfarande under vård. Oförändrad skadebild. 

220804 Kl 10.00 Uppdatering 

Utredningsarbetet går vidare och polisen ser att man genom de tips och förhör samt fynd som man gjort kommer framåt i utredningen. Polisen kan dock inte lämna ytterligare upplysningar vad det handlar om med anledning av pågående förundersökning. Ledningen av förundersökningen övertogs redan igår av åklagare. Det innebär att åklagaren även har informationsansvaret. 

Polisen har och kommer att lägga stor vikt vid att kontrollera övervakningskameror på de platser som är aktuella. Det har visat sig vara effektivt och har redan visat sig vara oerhört viktigt för den pågående förundersökningen. Det finns dock en hel del material som återstår att ta del av. 

Ingen person är för närvarande gripen. 

Polisen fortsätter med dörrknackning i området framdeles. Man kommer även att öka sin närvaro i  området dvs. trygghetsskapande åtgärder. Den särskilda händelsen kvarstår. 

Ingen ytterligare information kan för närvarande lämnas ut från utredningen. 

Har du/ni någon information att lämna till polisen som rör ovan händelse, ring 114 14 eller lämna tips via polisen.se. Du kan var anonym.  

Polisen vill förtydliga att iakttagelser av händelser före/efter själva skjutningen kan vara lika viktiga för förundersökningen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.