Uppdaterad 05 augusti 21:03

03 augusti 20:28, Försvunnen person, Gislaved

Polisen söker efter försvunnen man.

Polisen söker efter en försvunnen man, ungefär en mil väster om Gislaved. Mannen är i 85-årsåldern och syntes senast till vid 10.30 på onsdagen. Polisen söker med hund, drönare och helikopter i området, utöver vanliga polispatruller. Helikopter anslöt i sökinsatsen vid 20-tiden.

Det är ett område med en del hus, samt skog och fält och mindre vägar. Mannen ska ha lämnat bostaden till fots.

20.05 Polisen beslutade att inleda så kallad räddningstjänst. Det innebär att polisen leder sökinsatsen med större möjligheter att tillhandahålla nödvändiga resurser, samt med större befogenheter.

Uppdatering torsdag 4 augusti klockan 07:44:

Sökinsatsen efter den försvunna mannen väster om Gislaved fortsätter då mannen ej anträffats än. Förutom hundpatruller och drönare kommer en helikopter att ansluta under förmiddagen. 

10:00 Hemvärnet är på plats och hjälper till i sökinsatsen.

10:20 Helikoptern har nu anslutit och påbörjat arbetet.  

10.36 Polisen söker efter mannen och flera polispatruller med olika kompetenser finns i området. Polisen tar tacksamt emot tips och iakttagelser som gör att mannen kan hittas. Mannen är i 85-årsåldern och syntes senast i sitt hem vid 10.30 på onsdagen.
Signalement:
Mannen har stort vitt skägg och var vid försvinnandet klädd i grå mjukisbyxor och en svart skjorta. På fötterna hade mannen ett par tofflor.
Mannen uppges vara cirka 184 centimeter lång och ha en kraftig kroppsbyggnad.

13:01 Polisrytteriet samt sjöpolisen har också anslutit till sökinsatsen. Mannen är fortsatt ej anträffad. 

Uppdatering torsdag 20.30: Mannen är ännu inte anträffad. Polisen har fortsatt att söka i området under hela dagen och kvällen. Arbetet fortsätter under natten. 

Under fredag förmiddag har Missing people för avsikt att ansluta i sökinsatsen. Polisen tar fortsatt tacksamt emot tips via 114 14 eller polisen.se, som kan leda till att mannen hittas. Låt polisen avgöra vad som är viktig information eller ej. 

Uppdatering 21.20: Anhöriga har godkänt att polisen kan gå ut med bild på den försvunne mannen, och att bilden får spridas.

Uppdatering fredag 5 augusti 08.00: Mannen är ännu inte anträffad. Sökarbetet fortsätter under fredagen, då även Missing people har för avsikt att ansluta.

Uppdatering fredag 5 augusti 11.30:
Sökarbetet fortsätter med stor resurs. Polis finns på plats med ett flertal kompetenser. Bland annat finns helikopter och UAS (drönare) i luften och på marken arbetar bland annat hundpatruller med att söka i området. Missing People finns på plats och bistår polisen i sökarbetet.

Polisen vill åter vädja till boende och fastighetsägare i området att gå igenom ytrymmen som förråd, uthus, bodar och liknande för att försäkra sig om att mannen inte finns där.

Polisen tar tacksamt emot tips och iakttagelser som gör att mannen kan hittas.

Uppdatering fredag 5 augusti 21:00

Mannen är ännu inte anträffad. Polisen kommer minska sökinsatsen under resten av kvällen och natten. Nya beslut kring den fortsatta inriktningen kommer tas under lördagen. 

 

Uppdatering lördag kl 16.30.

Den försvunne mannen är anträffad avliden. Polisen misstänker inget brott.  Anhöriga är underrättade.  Sökinsatsen är därmed avslutad. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.