30 augusti 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustavsson samt Peter Adlersson.

22.47 Mölndal. Personrån.
En kvinna ses med en kniv ta ifrån en annan persons mobiltelefon vid Mölndalsbro. Kvinnan som är kvar när patrullen kommer till platsen grips och körs till polishuset för vidare förhör. Hon är misstänkt för rån, narkotikabrott eget bruk samt brott mot knivlagen. Telefonen lämnas tillbaka till rättmätig ägare.

00.57 Göteborg, misshandel.
En person blir misshandlad av tre andra personer på Järntorget varför polis skickas till platsen. De misstänkta springer sedan från platsen i olika riktningar. Väktare framme på platsen samt polis och ambulans. Inga uppgifter om varför mannen blivit misshandlad. Mannen plåstras om på platsen och patrullen tar uppgifter för en anmälan. Finns film från övervakningskameror som bifogas utredningen. Ingen gripen i nuläget.

01.13 Göteborg, inbrottsstöld.
Vittne hör av sig om ett pågående inbrott i en lokal på Beväringsgatan varför polis larmas till platsen. Man hittar ett krossat fönster till en lokal samt någon dator som ligger på utsidan. Man hittar en cykel intill lokalen som visar sig vara anmäld stulen varför man tar denna i beslag. När man söker av närområdet påträffar man en man som stämmer in på signalementet varför man griper honom.  Mannen är misstänkt för inbrottsstöld, brott mot knivlagen, häleri samt brott mot narkotikalagen genom innehav.

02.01 Alingsås, olaga intrång m.m.
Kameralarm går på en återvinningscentral på Tokebackavägen där man kan se två personer som rör sig inne på området. Polis kan konstatera att det står en parkerad bil på utsidan som troligen tillhör de på personerna inne på området. En hundpatrull kommer till platsen och påbörjar ett sök och det dröjer inte länge förrän man påträffar en man samt kvinna som grips. De är misstänkta för olaga intrång samt försök till stöld. Kvinnan kan även misstänkas för narkotikabrott genom eget bruk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.