30 augusti 07:49, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits. En person har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

23:16 Polis och ambulans beordrades till Hagaholmsvägen i Eskilstuna med anledning av en trafikolycka. En bilist ska ha väjt för en älg och därefter voltat. När polis anlänt till platsen uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med för provtagning samt förhör. Personerna i bilen ska ha kontrollerats av ambulans men polisens presstjänst har inga uppgifter om någon fick följa med till sjukhus eller ej. Älgen ska inte ha träffats av bilen så en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott kommer skrivas samt en separat anmälan om misstänkt drograttfylleri. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, mindre viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.