30 augusti 19:49, Misshandel, Mjölby

Man gripen för misshandel i relation efter långdragen insats.

14:43 Polisen larmades till en lägenhet i Mjölby med anledning av ett bråk. När polisen kom till platsen hade en man låst in sig i lägenheten och ville inte komma ut. En kvinna befann sig också i lägenheten under bråket men tog sig ut. Polisen misstänkter att kvinnan har blivit slagen av mannen. Kvinnan behövde inte uppsöka akutsjukvård.

Händelsen blev utdragen och polisen var på plats under hela eftermiddagen. Mannen var verbalt aggressiv och uttalade sig hotfullt mot personer utanför fastigheten som kunde höra honom. Polisen hade flera resurser på plats, bland annat den regionala insatsstyrkan och förhandlare.

Klockan 19:24 kunde polisen få kontroll över mannen, som är i 50-årsåldern, inne i lägenheten. Han greps misstänkt för misshandel i relation samt olaga hot mot flera personer. Han fördes till polisstationen där han kommer att förhöras.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.