Uppdaterad 04 september 16:11

30 augusti 21:11, Försvunnen person, Östhammar

Sökinsatsen efter en man i 80-årsåldern i Österbybruk avslutad.

Just nu pågår en sökinsats efter en man i 80-årsåldern som avvek från sitt hem på Kanalvägen vid 19-tiden på tisdagskvällen.

Mannen är smalt byggd, är kort till växten och har grått hår. Han är förmodligen klädd i vit keps, blå byxor, röd tröja och har blå sneakers.

Polisen är angelägen om att få in tips från allmänheten som leder till att mannen hittas. Tips lämnas till 114 14 eller ring 112 vid nödsituation.

Uppdaterad, 31/8, kl 11:34

Mannen är fortfarande inte anträffad och sökinsatsen fortsätter med utökade resurser.

Ett stort antal poliser och hundpatruller söker av området. På plats är också polishelikopter och drönare (UAS) som söker av från luften.

Ett antal externa aktörer hjälper också till med sökande. Däribland hemvärnet. Även sjöräddningen kommer att ansluta för att påbörja sök i en intilliggande damm.

Polisen är fortsatt angelägen om tips från allmänheten. Har du uppgifter som du tror kan hjälpa polisen i sökandet, ring 114 14 eller 112 vid nödsituation.

Uppdatering, 2/9, kl 09:52

Det intensiva sökarbetet efter den försvunna mannen fortsätter även på fredagen. Sökarbetet pågår med bland annat polisens helikopter, drönare (UAS) och externa samarbetsaktörer som bland andra Försvarsmakten och Missing People.

Polisen är fortsatt angelägen om tips från allmänheten. De senaste iaktagelserna pekar på att mannen förmodligen har rört sig till fots i nordlig riktning mot Forsmark längs med länsväg 290, väg 710, och/eller på stigar och i skogen.

Polisen uppmanar alla som rör sig i området att hålla ögonen öppna och kontakta polisen på 114 14 vid iakttagelser. Om det är en nödsituation, ring 112.

För den som vill hjälpa till i sökararbetet hänvisar polisen till organisationen Missing People som finns på plats och deltar i sökandet.

Uppdatering 4/9 kl.16.10.

Sökinsatsen har avslutats efter bedömning att det inte längre finns förutsättningar att anträffa mannen vid liv. Anhöriga informerade att räddningstjänsten är avslutad.

Eventuella frågor i ärendet hänvisas till polisens presstalesperson nästkommande vardag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.