Uppdaterad 31 augusti 07:48

31 augusti 07:20, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Det har varit en lugn natt i länet.

Narkotikabrott, Ludvika kl. 22.11

En man i 20-årsåldern är misstänkt för att ha haft en mindre mängd misstänkt narkotika på sig i centrum. Det är taget i beslag och polisen skriver en anmälan om ringa narkotikabrott genom innehav.

Stöld, Säter kl. 01.47

En polispatrull ska stoppa och kontrollera en personbil och då väljer föraren att försöka köra ifrån polispatrullen. Efter ett kortare förföljande får patrullen stopp på bilen och i bilen finns det fyra killar som visar sig ha rymt från ett HVB-hem. Bilen de färdas i är stulen från hemmet. Föraren, som är i 16-årsåldern blir bland annat misstänkt för drograttfylleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel, ej stannat på polismans tecken och olovlig körning. Passagerarna, som är mellan 14 och 16 år är även de misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. En av dem är även misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav. Alla fyra blir tillbakakörda till hemmet.

I övrigt har vi bland annat hanterat två viltolyckor utan personskada, fyra trafikbrott och två ärenden gällande psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.