31 augusti 08:06, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 75-tal ärenden som rör Östergötlands län. Två personer  har gripits. Sju personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Misstänkt misshandel i relation

00:17 En polispatrull kontrollerade en bil på E4 Mjölby efter tips från allmänheten om misstänkt misshandel i bilen. I bilen fanns en kvinna och en man samt ett barn.

Polisen misstänker nu att mannen har misshandlat kvinnan och han är gripen som misstänkt för misshandel, olaga tvång, barnfridsbrott samt narkotikabrott. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Singelolycka på E22

 00:20 Polis och räddningstjänst larmades till en trafikolycka på E22 söder om Ringarum. En personbil hade av okänd anledning kört in i mitträcket. Det finns inga uppgifter om att någon av de två drabbade behövde sjukhusvård. Bilen var däremot totalkvaddad och bärgades som skrot.

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

Misstänkt kvinnomisshandel i Norrköping

02:48 En person som var ute i Östantill Norrköping och gick påträffade en kvinna som var blodig i ansiktet. Hon hade blivit misshandlad av en bekant person inomhus.

Polisen fann en sovande man i lägenheten, han greps. En husrannsakan utfördes och platsen dokumenterades.

 Inbrott i Motala

05:31 En inringare observerade att en misstänkt person krossade en ruta till en affärslokal på Kråkrisvägen i Motala. Polis kallades till platsen men den misstänkta gärningsmannen hann avvika, Brottsplatsen är dokumenterad och men det är i nuläget oklart vad som tillgripits.

 Trafikolycka i Vadstena

06:50 Polis och räddningstjänst larmades till länsväg 944, Fridhem, i Vadstena. En lastmaskin och en personbil hade kolliderat. Föraren av personbilen fördes med ambulans till sjukhus men var vaken och talbar.

Polisen utreder orsaken till olyckan.

Varning för vilt

Det märks i hela polisregion öst att fler vilda djur är i rörelse nu. Var vaksam och kontrollera att du har en viltremsa eller liknande för att kunna märka ut en olycksplats. Det kan faktiskt vara din otur nästa gång.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.