04 augusti 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Jenny Widén.

22.28 Göteborg, skadegörelse genom brand.
Räddningstjänst samt polis larmas till Galileis Gata då två bilar brinner enligt vittne. Oklart vad som gjort att bilarna börjat brinna i nuläget. Branden släcks och patrullen skriver en anmälan, ingen misstänkt i nuläget.

01.52 Göteborg, grovt rån.
En man blir rånad på sin bil på Senapsgatan av tre för honom okända män. En av dem skulle hotat honom med en kniv varför han inte vågade annat än att lämna ifrån sig bilen. Hans flickvän som också var med vid tillfället blev urdragen ur bilen i sitt hår. De lämnade platsen i riktning mot Angered och försvann. En av gärningsmännen skulle ha ett ärr vid ena ögonbrynet i övrigt ganska vaga signalementuppgifter. Bilen är en silverfärgad VW Passat med registreringsnummer: xdn146.

04.13 Göteborg, grovt rån.
En man i 70 års åldern blir rånad och tvingad att ta ut kontanter från en bankomat i närheten av Domkyrkan.  Då han blev hotad med ett vapen vågade han inget annat än att ta ut pengar. Enligt målsägande skulle det ha varit två maskerade män som utsatte honom för rånet. De sprang sedan i riktning mot Grönsakstorget och försvann. En patrull till platsen som tar uppgifter för en anmälan samt söker av närområdet men tyvärr utan resultat.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.