04 augusti 07:43, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Natt till torsdag polisområde Dalarna

23.00 Orsa. Sexuellt ofredande. Man i femtiofemårsåldern misstänkt för sexuellt ofredande efter att sexuellt ha antastat en kvinna i trettioårsåldern

00.08 Falun. Misshandel, grov. Tre personer i arton- till tjugofemårsåldern utsatta för misshandel med tillhygge av fem maskerade gärningsmän. Misshandel skedde i norra delen Falu samhälle. Alla tre målsägarna till sjukhus med varierande skador. Anmälan grov misshandel. Inga gm gripna i nuläget.

01.14 Leksand. Tre personer i åldrarna tjugofem till fyrtio års misstänks för olaga hot, hemfridsbrott samt vapenbrott efter att ha trängt sig in hos en man i Insjön och hotat denne med ett föremål. 

03.18 Borlänge. Brand. Okänd gärningsman anlagt en brand vid skola vid Skräddarbacken. Polis på plats kunde inleda släckning. Anmälan försök till mordbrand.

03.51 Borlänge. Olaga intrång. Flertal obehöriga personer upptäcks inne på äventyrsbad. Anmälan olaga intrång.

När det gäller natten i Rättvik återkommer vi med en specificerad lista över alla ingripande som gjorts där gällande misshandel, fylleri, trafikolyckor, ofredandebrott och så vidare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.