05 augusti 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

00.34 Mölndal, grovt vapenbrott samt försök till mord.
Flera oberoende av varandra ringer in till polisen och berättar att man har hört ett antal skott avlossats i området Åby. Man har även sett personer lämna på någon form av moped/ scooter i samband med skottlossningen. Flera patruller till platsen som söker av området för att lokalisera var den kan ha ägt rum. Efter lite sökande hittar man tomhylsor samt lokaliserar skador i en fastighet i området. Ingen person inrapporterad skadad i samband med händelsen. Ingen gripen i nuläget och platsen avspärrad för en teknisk undersökning. Dörrknackning samt trygghetsskapande åtgärder vidtas för att fånga upp iakttagelser från folk som bor och vistas i området.

03.03 Mölndal, drograttfylleri.
En bil kommer in på en bensinstation i Fässberg och där tycker ett vittne att man uppträder konstigt som om man var påverkad av något. Polis till platsen som kontrollerar föraren och denne visar tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning, en anmälan skrivs.

04.04 Vänersborg, olaga intrång.
Ett kameralarm går på en återvinningscentral i området Torpa varför väktare samt polis beger sig till platsen. Visar sig att grinden är forcerad och man påträffar en man i 55 års åldern inne på området. Mannen är misstänkt för olaga intrång och en anmälan skrivs.

05.35 Partille, skadegörelse genom brand.
En parkerad bil brinner på Kanalstråket varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Branden släcks och det är i skrivande stund oklart vad det är som orsakat branden, en anmälan skrivs.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.