05 augusti 07:56, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 50-tal ärenden mellan kl 22 och 07. En person har gripits, se notis nedan.

22.23 Det kom larm om ett större bråk utomhus på Bergfallsvägen i Vetlanda. Ett större antal personer i olika åldrar skulle vara inblandade i bråket. Polis och ambulans kom dit. En man i övre tonåren greps, misstänkt för misshandel i tre fall, samt ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav. Han hade hållits fast av flera personer från allmänheten i väntan på polis.
Flera personer är identifierade som målsägande: en flicka i lågstadieåldern, en man i 60-årsåldern, samt en man i 55-årsåldern. Ambulanspersonal tittade till de drabbade, men ingen ska ha varit allvarligt skadad. Polisens presstjänst har inga uppgifter om något behov av att föras till sjukhus eller ej.
Dessutom blev en man i 25-årsåldern misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav. Båda de misstänkta togs med för provtagning.
Gripandet av mannen som misstänktes för misshandel hävdes under natten, efter att polisen gjort de utredningsåtgärder som behövdes.

Den försvunne man som polisen letar efter strax väster om Gislaved är fortsatt försvunnen. Sökinsatsen har fortsatt under natten. Under fredagen ska Missing people ansluta i sökarbetet. Polisen önskar allmänhetens hjälp att hitta mannen. Mer information finns i den händelsenotis som ligger ute om försvinnandet.

I övrigt har polisen hanterat bland annat larm om skadegörelse, mindre bråk, viltolyckor, störande körning med mopeder/A-traktorer, etc.

---

I dag är min sista arbetsdag som presstalesperson för polisen och jag vill tacka alla journalister för givande samtal under de snart sex år som jag har haft den här rollen. Tack!

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.