Uppdaterad 06 augusti 09:25

05 augusti 16:06, Farligt föremål, misstänkt, Stockholm

Gjörwellsgatan spärras av med anledning av ett misstänkt farligt föremål.

I samband med ett fordonsstopp på Gjörwellsgatan anträffas ett misstänkt farligt föremål. För att föremålet ska undersökas på ett säkert sätt stängs Gjörwelllsgatan av i båda riktningar och polis upprättar avspärrningar i omgivningarna. 
Som försiktighetsåtgärd utryms även en fastighet och både räddningstjänst och sjukvårdsresurser tas till platsen.

Uppdatering kl 21:00
Polisen tekniker har genomfört en initial undersökning på plats och avspärrningarnas omfattning minskas. Bilen har tagits i beslag och fortsatt undersökning kommer att ske på annan plats. Bilens förare har gripits och den aktuella händelsen rubriceras som förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse.

Uppdatering den 6 augusti klockan 09:20
Den person som greps den 5 augusti är en man i 20 års åldern. Han är efter beslut av åklagare anhållen. Under helgen kommer polisen arbete att fortsätta i den pågående utredningen angående grov allmänfarlig ödeläggelse. I nuläget finns det ingen information om det anträffade föremålen som behandlas som misstänkt farligt föremål. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.