07 augusti 14:39, Mord/dråp, försök, Ockelbo

Skottlossning i Ockelbo

En okänd gärningsperson har i centrala Ockelbo skjutit en annan person. Den skottskadade personen är förd med ambulans till sjukhus. Initialt bedöms inte skadorna som livshotande. Flera patruller är i området och letar efter gärningspersonen. Även polisens helikopter hjälper till i sökandet. Förundersökning om Mordförsök är inledd. Brottsplatsen är avspärrad och man kommer att genomföra en teknisk undersökning.

Uppdatering 18:45

Målsäganden, en man född -90 har i samband med att han lämnar en Pizzeria blivit skjuten. Brottsplatsen är fortsatt avspärrad och man kommer under morgondagen att genomföra en teknisk undersökning. Förhör har hållit med flera vittnen till händelsen, vad som framkommit under förhören kan av utredningstekniska skäl inte lämnas ut. Ingen person är i nuläget frihetsberövad med anledning av skjutningen.

Målägane har opererats och han är inte livshotande skadad.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.