08 augusti 07:49, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen person har gripits eller omhändertagits för berusning/ordningsstörning. En person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01:34 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Öxnehagaleden i Jönköping uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för ytterligare provtagning samt förhör. 

05:30 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Östra Storgatan i Jönköping med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en mopedbil ha voltat. När polis anlänt till platsen kallades en bärgare dit. Föraren fick följa med ambulans till sjukhus, oklart skadeläge. Polisen misstänker inget brott. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.