09 augusti 07:47, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Två personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

23:36 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Ektorpsskolan i Norrköping med anledning av en brand i en närliggande container. Väl på plats fanns ingen spridningsrisk. En anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. 

23:52 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Väderkvarnsbacken i Mjölby med anledning av en brand i en container. Efter att polis varit på plats togs beslut om att skriva en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt. 

03:42 Polis larmades till en skola på Näckrosvägen i Linköping med anledning av att en inringare hört glas som krossats. När polis anlänt till platsen visade det sig också att fönsterrutor på skolan krossats. En anmälan om skadegörelse kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

04:51 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Nyköpingsvägen i Åby, Norrköping, med anledning av en källarbrand i en äldre lokal. På plats kunde räddningstjänsten släcka branden och för polisens del kommer en anmälan om skadegörelse genom brand att skrivas. Det finns ingen misstänkt. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, viltolyckor utan personskador, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.