Uppdaterad 01 december 09:15

01 december 08:11, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. En person har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

21:47 Polis och ambulans larmades till korsningen Charlottenborgsvägen/Östermalmsgatan i Motala med anledning av en misshandel. Två bilister ska efter en trafikincident ha hamnat i bråk med varandra utomhus. Slag ska ha utdelats och den ena personen, en man i 55-årsåldern, ska också ha skadats med ett vasst tillhygge. Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården. Brottsplatsen var avspärrad en stund men avspärrningarna hävdes vid 00:23 i natt. Ingen person har gripits. En anmälan om grov misshandel har skrivits.  

02:14 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till De Geersgatan i Norrköping med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört in i en parkerad bil. När polis anlänt till platsen så var föraren, en man i 20-årsåldern, vaken och talbar men fick följa med ambulans för en kontroll. Polis kommer skriva en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott. 

06:48 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Nya ledbergsvägen i Linköping med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska två bilister ha kolliderat. Polis på plats har hjälpt till att dirigera trafiken och pratat med vittnen. Förarna i respektive bil har fått följa med ambulans till sjukhus för en kontroll. Polispatrull kommer prata med de inblandade och återkomma. I skrivande stund finns ingen anmälan.
Uppdatering 08:49 En anmälan om vårdslöshet i trafik kommer skrivas. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.