Uppdaterad 11 december 12:59

11 december 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Här följer ett urval av nattens händelser.

17.59 Åmål, våldsamt motstånd m.m.
På Mellanbrogatan blir en polispatrull konfronterade av en man som gör utfall mot dem, dock inte med något tillhygge. När patrullen ska omhänderta mannen blir han mycket våldsam och aggressiv. Till slut lyckas man få kontroll på honom och köra honom till polisstationen. Poliserna fick lättare skarapsår vid händelsen. Mannen omhändertogs för fylleri och rapporterades för våldsamt motstånd, narkotikabrott samt grovt brott mot knivlagen. En skruvmejsel som mannen hade på sig togs i beslag.

01.25 Trollhättan, drograttfylleri m.m.
På Tunhemsvägen stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 60-årsåldern, saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri samt grov olovlig körning. 

02.12 Strömstad, misshandel
I Strömstad såg ett vittne hur två män drog ut en kvinna ur en bil och misshandlade henne med sparkar och slag. Därefter åkte männen iväg i en bil. Polisen anträffar bilen och männen vid gästhamnen och båda grips misstänkta för misshandel. Vid gripandet var männen, som är i 20-årsåldern, stökiga och misstänks också för våldsamt motstånd samt förgripelse mot tjänsteman. Inga uppgifter om att kvinnan behövde åka till sjukhus.

02.33 Lidköping, misshandel
På Gamla Stadens Torg har en man i 30-årsåldern blivit misshandlad genom att en annan man sparkat och slagit honom. När polisen kommer till platsen anträffas den misstänkte, en man i 20-årsåldern, i närområdet. Han identifieras och är nu misstänkt för misshandel. Den misshandlade mannen behövde inte någon akut vård.

03.51 Göteborg, försök till grov misshandel
På Långströmsgatan vaknar en kvinna i 30-årsåldern av en hög smäll. Det visar sig att någon skjutit ett skott genom ett av fönstren till lägenheten. En kula har hittats i lägenheten. Kvinnan skadades inte men blev skärrad av händelsen. Efter förhör med kvinnan och spaning i området kunde en man i 35-årsåldern gripas i närområdet. I mannens lägenhet beslagtogs ett vapen som kommer att undersökas. En förundersökning om försök till grov misshandel samt vapenbrott har inletts.

12.55 UPPDATERING
Efter förhör anhölls den gripne mannen av åklagare klockan 11.41. Brottsrubriceringarna är ändrade till försök till mord samt grovt vapenbrott.

04.27 Borås, bilbrand
På Tunnlandsgatan har en bil börjat brinna på en parkering. Bilen blev helt utbränd och ytterligare en bil fick brandskador. Polisen skriver anmälningar om skadegörelse genom brand. Ingen misstänkt i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.