Uppdaterad 14 december 20:59

14 december 11:09, Trafikolycka, personskada, Upplands-bro

Polis, ambulans och räddningstjänst kallas till E18 vid trafikplats Bro i riktning mot Enköping med anledning av en trafikolycka.

Flertalet personbilar och minst en lastbil är inblandad i olyckan och flera personer uppges vara skadade.

Vägen kommer att stängas av i båda färdriktningar under räddningsarbetet. 

Uppdatering klockan 12:15

Flera personbilar och minst fem lastbilar är inblandade i olyckan och räddnings- och bärgningsarbetet förväntas pågå i flertalet timmar.

Fyra personer har förts till sjukhus o ambulans respektive ambulanshelikopter med skador som bedöms som mycket allvarliga.

Uppdatering klockan 17:06

En av de allvarligt skadade personerna har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade. 

Uppdatering klockan 17:42 

Polisens arbete på olycksplatsen är avslutat. Visst bärgnings- och upprensningsarbete återstår men så snart det är möjligt kommer ena körbanan i nordlig riktning att öppnas för trafik. För svar på frågor om detta hänvisas till Trafik Stockholm.

Uppdatering klockan 20:52

Polisen räknar i nuläget med att 9 tunga lastbilar och 19 personbilar/lätta lastbilar var involverade i olyckan i varierande grad. 
Uppskattningsvis fördes omkring 10 personer till sjukhus med ambulans, men något exakt antal kan för närvarande inte uppges utan kommer att finnas först efter förnyad kontakt med sjukvården under morgondagen. 
Antalet allvarligt skadade personer (den avlidna föraren ej inräknad) har justerats ner från tre till två. Polisen har inga uppdaterade uppgifter om deras skadeläge.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.