Uppdaterad 02 december 08:22

02 december 07:52, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 40-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. 

23.29 Polis larmades med anledning av en trafikolycka på Ståthögavägen, Norrköping. Föraren av en personbil hade kört in i en lyktstolpe och därefter lämnat platsen. Polisen har upprättat en anmälan om olovligt avvikande från trafikolycksplats och bilen har bärgats från platsen. Kommunens gatujour har vidtalats gällande stolpen.

01.38 Polis larmades med anledning av ett pågående inbrott i en källare i ett flerfamiljshus i området Oxelbergen, Norrköping. När polis kom till platsen fanns två obehöriga personer, en man och en kvinna i 30-årsåldern, i källarutrymmet. Båda är misstänkta för stöld alternativt försök till stöld. Polisen har utfört en brottsplatsundersökning. Det är i nuläget oklart om någonting har stulits från källarutrymmet.

04.03 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en trafikolycka på länsväg 1149, vid avfart Lövstad. Enligt larmet från SOS hade föraren av en personbil kört i diket. När polis kom till platsen fanns en person, en man i 70-årsåldern, utanför fordonet. Mannen blåste positivt i polisens sållningsinstrument för alkohol i utandningsluften och misstänks för rattfylleri.

Utöver detta har polisen i Östergötland bland annat kontrollerat fordon, hanterat personer med psykisk ohälsa, arbetat med trafikkontroller och hanterat viltolyckor.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.