22 december 08:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Nattrapport

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 55-tal ärenden som rör Södermanland. En person har gripits. 16 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Rutinmässig förarkontrol

22:42 Polisen stoppade en bil på Stensborgsgatan i Eskilstuna för en fordons och förarkontroll. Mannen som är i 35-årsåldern kunde inte visa att han hade behörighet att köra bil.

Efter kontakt med gränspolisen och migrationsverket hålls mannen förvar för att vidare utreda om han har rätt att vistas i landet.

Backade på polisbil och hoppade över till baksätet

04:49 En patrull skulle göra en fordons och förarkontroll på ett fordon i Årbyrondellen, Eskilstuna. Bilföraren stannade då inte på polismans tecken utan körde istället bort från platsen ut på E20 mot Strängnäs.

Polisen kom ifatt fordonet som stannade men backade på polisbilen så den fick skador i fronten. Dock inga personskador.

Föraren, som är i 45-årsåldern, försökte undvika ansvar genom att hoppa över i baksätet. Han misstänks för drograttfylleri samt grov olovlig körning.

En manlig passagerare i 25-årsåldern misstänks ringa narkotikabrott eget bruk, grovt brott mot knivlagen samt brott mot vapenlagen då han även hade otillåten pepparspray.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.