22 december 08:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 65-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Sex personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Försökt till mordbrand i Söderköping

00:39 Polis och räddningstjänst larmades till Albogaleden i Söderköping med anledning av en misstänkt mordbrand. Någon hade samlat ihop sopor mot en vägg till en byggnad vid motionsspåret och tänt eld som dock kunde släckas.

En förundersökning om försök till mordbrand öppnas. Huset spärrades av för brottsplatsundersökning under dagen. Polisen arbetar vidare med förhör och vittnesuppgifter.

Tjuv stal mackor på Stångebro

04:28 Polisen larmades till Väringsgatan på Stångebro i Linköping. Någon hade krossat ett fönster på en bensinmack. Flera patruller blev involverade i händelsen och åkte mot olika adresser. Poliserna på själva brottsplatsen kunde se att kylen där smörgåsar förvaras var öppen och det var allt vid en första anblick.

En förundersökning gällande stöld genom inbrott öppnas. Patrullen säkrade också film och gjorde en brottsplatsundersökning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.