23 december 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Här följer ett urval av nattens händelser.

01:25, misshandel, Göteborg
En taxichaufför plockar upp tre personer i sin bil. När de kommer fram till adressen uppstår det en dispyt om betalningen. Chauffören blir misshandlad av de tre personerna, som sedan försvinner från platsen. Chauffören fick slag mot överkroppen och ansiktet enligt uppgift. Han har inte behövt följa med ambulans. En anmälan om misshandel är upprättad.

00:06, misshandel, Göteborg
En man blir slagen i ansiktet vid hållplatsen Järnvågen. Gärningspersonen lämnar till fots i riktning mot Järntorget. Polis larmas till platsen och söker i området efter gärningspersonen, men utan att anträffa någon. En anmälan om misshandel är upprättad.

23:10, rattfylleri, Borås
En patrull stoppar en bil på Norrby Långgata. Föraren och en passagerare omhändertas för kontroll. Föraren misstänkt för drograttfylleri och passageraren för narkotikabrott innehav samt eget bruk.

23:03, rattfylleri, Bengtsfors
En patrull stoppar en bil på Gamla postgatan. Föraren blåser positivt i ett sållningsinstrument och omhändertas för kontroll misstänkt för rattfylleri.

22:24, försök till mord, grovt vapenbrott, Ale
En man i 35-årsåldern blir skjuten vid sin bostad i Bohus. Gärningsperson har lämnat. Anhöriga kör mannen till sjukhus med initialt livshotande skador. Polis till platsen och en förundersökning gällande försök till mord samt grovt vapenbrott är inledd. Polisen har under kvällen/natten spärrat av platsen och genomfört teknisk undersökning samt dörrknackning i området. Man har även genomfört förhör med anhöriga. I nuläget ingen misstänkt eller gripen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.