Ett planerat tekniskt underhåll på polisen.se gör att vissa funktioner, som formulär och filtreringar, inte fungerar fullt ut. Tack för ditt tålamod!

23 december 07:56, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! En sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 36 ärenden som rör Södermanlands län.   Nedan följer ett urval av nattens händelser.

22:03 Polisen stoppar en bil på Brogatan i Eskilstuna på eget initiativ för fordons- och förarkontroll. Vid kontrollen misstänker patrullen att föraren är påverkad. Patrullen hittar även diverse tillhyggen i bilen. Föraren, en man i 25-årsåldern, är misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri och brott mot knivlagen.

22:31 Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till Floda, Katrineholm. Enligt larmet hörs höga smällar. När polisen kommer till platsen ser det att det är en personbil som brinner. Räddningstjänsten kunde släcka branden. En anmälan om skadegörelse genom brand kommer att upprättas.

03:55 Polis, räddningstjänst och ambulans larmas med anledning av en brand i Hällby, Eskilstuna. Enligt larmet ska det brinna längs väggen till en villa. Räddningstjänsten kunde kontrollera branden som var begränsad till altanen och som inte hade spridit sig. Polisen kommer att upprätta en anmälan om brand utan misstanke om brott.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.