23 december 07:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! En sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 62 ärenden som rör Södermanlands län.   Nedan följer ett urval av nattens händelser.

22:41 Polis och ambulans larmades till en arbetsplats i Mjölby med anledning av en arbetsplatsolycka. Enligt larmet har en person blivit klämd mellan två fordon och har då skadat en del av benet. Den drabbade, en kvinna i 30-årsåldern, fick åka med ambulansen för kontroll, Polisen kommer att upprätta en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka.

01:00 Polisen larmas till en adress i Motala med anledning av en misstänkt misshandel utomhus. Den drabbade, som är en person under 18 år, kunde själv larma och uppgav att ett vasst tillhygge ska ha använts vid misshandeln. När polisen kom till platsen genomfördes bland annat en brottsplatsundersökning för att säkra spår. Den drabbade fick uppsöka vården för kontroll, men har endast ytliga fysiska skador. En anmälan om grov misshandel kommer att skrivas.

02:27 Polisen larmades till en adress i Skänninge med anledning av ett bråk. Enligt larmet ska en man ha misshandlat en för honom känd kvinna. Mannen, som är i 30-årsåldern, är misstänkt för misshandel, olaga hot, utpressning och barnfridsbrott. Brottsrubriceringen kan ändras och brottsrubriceringar kan tillkomma eller falla bort. Polisens presstjänst har inga uppgifter om några fysiska skador hos den drabbade. Polisen kommer att fortsätta arbeta med ärendet, exempelvis ska formella förhör med den drabbade.

04:27 En polispatrull stoppade på eget initiativ ett fordon på Fornvägen i Linköping då fordonet höll på att kollidera med polispatrullen. Föraren, som är en man i 40-årsåldern, fick böter då han ej iakttagit väjningsplikt.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.