24 december 07:06, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Under natten har en person omhändertagits för fylleri, personen överlämnades till sjukvård. 

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

00:04 Trafikolycka, Umeå
Polisen kontaktas gällande ett fordon som ska ha blivit påkört av en bil på Tavleliden i Umeå. Bilisten ska därefter ha lämnat utan att ge sig till känna. Det är oklart om den drabbade personen behövde uppsöka sjukvård. Polisen har varit på plats, men inte påträffat det aktuella bilisten. Anmälan gällande smitning från trafikolycksplats upprättas. 

00:11 Brand, Lycksele
Polisen larmas om en brand i en bil och i en carport som bilen står parkerad i. Det finns inga uppgifter om att personskador ska ha uppstått. Polisen har varit på plats. Det finns ingen misstanke om brott i samband med branden. 

02:16 Drograttfylleri, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Marieberg i Umeå. Föraren, en man, misstänks vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning och förhör. Anmälan upprättas gällande drograttfylleri samt ringa narkotikabrott genom eget bruk. En passagerare i bilen misstänks för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. 

04:30 Brand, Umeå
Polisen larmas gällande röklukt och en brandvarnare som tjuter i ett flerfamiljshus på Haga i Umeå. Det finns i nuläget ingen information om eventuella personskador. Polisen har varit på plats och konstaterat att det rörde sig om en torrkokning. Det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen.

Övrigt: En viltolycka har inrapporterats till polisen under natten, den inträffade på länsväg 524 i Överboda, Umeå. Inga personskador uppstod. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.