Uppdaterad 24 december 19:55

24 december 12:31, Farligt föremål, misstänkt, Uddevalla

Misstänkt farligt förmål

Polis larmades till Tureborg i Uddevalla då en bilist märkte att ett metallföremål fallit ur bilens hjulhus och ned på marken och hamnat under hans bil. 
Polis på plats har spärrat av ett område för att skydda allmänheten, då misstankar finns att det kan handla om ett farligt föremål. Nu ska föremålet undersökas för att avgöra huruvida det är farligt eller inte. 

Uppdatering:

Insatsen på platsen har avslutats och avspärrningarna är hävda.

Nationella bomskyddet har tillsammans med flera andra enheter varit på plats. Föremålet är omhändertaget. Det visade sig vara en skarp sprängladdning som nu har oskadliggjorts. Polisen har inlett en förundersökning om försök till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Ingen är ännu gripen i ärendet. Fortsättningsvis kommer polisen arbeta vidare med spanings- och utredningsåtgärder.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.