25 december 00:28, Misshandel, Enköping

I Romberga greps en man misstänkt för misshandel.

Polisen fick samtal om att en kvinna blivit misshandlad inomhus i Romberga. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus och mannen greps misstänkt för misshandel.

Åklagare har beslutat att mannen fortsatt ska vara frihetsberövad, han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för misshandel.

Uppdatering klockan 16:31

Mannen är inte längre frihetsberövad, efter beslut av åklagare. Han är fortfarande misstänkt för misshandel.

Information från en tidigare publicerad artikel på polisens webbplats

Under 2022 har det fram till och med mitten av december anmälts 6695 brott i parrelation, brott mot barn och våldtäkt mot vuxna i region Mitt. Polisen känner till att det är stora mörkertal då många inte vill eller vågar anmäla vad de utsatts för.

Våld i relationer förekommer i hela samhället och kan ske genom våldshandlingar och hot av någon i den egna familjen. Det kan vara en partner, tidigare partner, förälder, syskon eller barn. Brotten kan vara ofredande, hot och olika typer av vålds- och sexualbrott. Det är vanligt att dessa brott sker i hemmet och polisen känner till att våldet ofta ökar under storhelger och då människor är lediga. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.