25 december 08:06, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 45-tal ärenden som rör Södermanland. Två personer  har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Våld i relation misstänks

22:34 Polisen kallades till söder i Eskilstuna med anledning av ett bråk. När patrullen kom till platsen stötte de på en man utomhus som hade synliga blodfläckar på kläderna. Det visade sig vara den misstänkta gärningsmannen i ett misstänkt fall av misshandel inomhus där parterna har en relation till varandra.

Mannen, som är i 25-årsåldern, greps misstänkt för misshandel av normalgraden.

Personer avslöjade med stöldgods

00:54 Polisen fick samtal från ett väktarbolag. De hade observerat tre personer, utomhus i Eskilstuna centrum, som bar på stora påsar. Väktaren hade fått en känsla av att personerna bar på stöldgods. Hen hade därefter behållit visuell kontakt och kunde därför lotsa polispatrullerna till rätt adress där de misstänkta höll till.

Polispatrullerna knackade på och anträffade samtliga tre misstänkta personer i lägenheten tillsammans med det som visade sig vara stöldgods av oklar art och värde.

Samtliga, två män och en kvinna, är misstänkta för stöld genom inbrott

Spottade på polis i Nyköping

01:41 Polisen larmades till ett uteställe i Nyköpings centrum med anledning av en berusad person som behövde omhändertas enligt det som heter Lagen om Omhändertagande av Berusad, en LOB. Det är inget brott.

På väg in mot stationen både slog och spottade sen kvinnan en polis i ansiktet.

Dessutom påstod kvinnan att hon hade en smittsam sjukdom.

Polisen åkte till akuten för kontroll. Kvinnan, som är i 35-årsåldern, misstänks för våld mot tjänsteman, polis. Samt våld mot tjänsteman, ordningsvakt.

Misstänkt rattfyllerist körde rakt över rondell

02:22 Polisen fick ett larm om en misstänkt rattfyllerist på Bolindervägen i Eskilstuna. En man hade kört rakt över en rondell och därefter lämnat platsen gående.

Polisen fick därefter tips från olika inringare om en gående man på väg ut mot Torshälla och en patrull fick träff på mannen. Han var ej i behov av vård för skador efter olyckan.

Mannen, som är i 55-årsåldern misstänks för rattfylleri. Bilen bärgades från platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.